Illustration: Mimi Gustafsson

SKOLARBETE

Plingeling är en utveckling av ett tidigare projekt skapat under utbildningen. Med vad som ser ut som enbart en rund platta och några figurer kan barn i åldrarna 5+ enkelt ringa till far- och morföräldrar eller larma räddningstjänsten vid nödsituationer. Med avatarer föreställande användarens nära och kära kan barnet ringa upp personen avataren föreställer. Avataren placeras på Plingelingplattan som då lyser upp och ringer upp personen som avataren som placerats på plattan föreställer.
Målet med projektet var att på ett lekfullt sätt bidra till barns självständighet genom att ges möjligheten att ringa utan att behöva äga en smartphone vid en sådan ung ålder. Det bidrar även med en trygghet då det enkelt går att kontakta räddningstjänst om barnet skulle befinna sig i en situation när ingen vuxen är vid medvetande.
I projektet skapades en grafisk profil, visuella koncept på hur produkten skulle användas och reklam. Jag animerade även en reklamfilm som illustrerar produktens användning. På grund av upphovsrätten kan största delen av materialet som togs fram i projektet tyvärr inte visas utanför Södertörns högskola.
Grupparbete tillsammans med Clara Eriksson-Lind, Emelie Lundgren & Isabell Soberius.
Back to Top